Kniha Terapie těstem



Vážení a milí moji čtenáři a spolupekaři,

dovolte, abych Vám představila svou "Terapii". Opravdu nikdy jsem nepředpokládala, že bych napsala knížku, neměla jsem "psací ambice. Ale když se pak naskytla možnost, nakonec jsem se přeci jen "nechala ukecat". Proto jsem posledních víc než 12 měsíců strávila sepisováním, pečením, focením a vykrmováním přátel. 

Snažila jsem se Vám na papíře předat co nejvíc rad, tipů a poznatků, které jsem během posledních pár let nastřádala. Knížku jsem pomyslně rozdělila na 9 hlavních částí a každý recept v ní má vlastní fotografii. Začínám droždím a prefermenty - dozvíte se, co je biga, omládek, poliš, staré těsto. Za nimi následují tekuté kvasy - žitný a pšeničný, pokračuje lievito madre a vše uzavírá hybridní těsto. Všechny recepty jsem se snažila upravit tak, aby bylo možné je upéct na všechny způsoby. Tedy drožďové s kvasem nebo kvasové s droždím.

Co kromě receptů tedy v knize najdete? 

Jak můžete vidět v níž připojeném obsahu, sepsala jsem například krátké povídání o moukách, sladu, droždí a jednotlivých prefermentech. Jaké jsou jejich výhody a proč s nimi vlastně péct. Také Vám prozradím, jaké "triky" používám, abych si ulehčila práci s těstem nebo jak se naučit kynutí v chladu. Rozepsala jsem se také o tom, jak založit který kvas, jak se o něj starat nebo jak z jednoho kvasu udělat druhý. Aby všechno to pečení nebylo "suché", přidala jsem i sekci s různými náplněmi, krémy a pomazánkami a nechybí ani mé oblíbené trhané maso.

Na jaké recepty se můžete těšit? 

Ze sladkého například na mé vyhlášené buchty, kávový koláč, vdolky nebo štólu. Různé druhy drobného pečiva - housky, bylinkové rohlíky, škvarkové placky nebo třeba žemle na hamburgery. A chybět nebude samozřejmě ani chléb - s žitnou kaší, italský s jogurtem nebo semínkový "ptačí zob". Více se dozvíte v připojeném obsahu a jako "ochutnávku" přidávám i malý náhled do nitra knihy.

Jak si můžete knihu objednat a kdy bude kniha v prodeji? 

Od 20. 09. 2022 je spuštěn předprodej na stránkách nakladatelství Albatros, kde knihu dostanete za zvýhodněnou prodejní cenu. Dopravu zdarma získáte již dnes po zadání hesla RAU do kolonky na slevový kód, platí do 24. 10. 2022.

U mne si knihu můžete též objednat - a to i s podpisem a věnováním. Pište na misarau@gmail.com . Albatros knihu s podpisem nezajišťuje.

V kamenných obchodech bude kniha k dostání cca od 24. 10. 2022.








Komentáře

  1. Super už se těším 😍👌

    OdpovědětVymazat
  2. Anita Vohralíková9. září 2022 v 20:48

    wow! už se těším :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá moc dobře,těším se na ni.Musim ji mít

    OdpovědětVymazat
  4. Moc se na knihu těším,už mám objednáno

    OdpovědětVymazat
  5. Verím,že sa bude dať poslať aj na Slovensko.Ďakujem pekne a moc sa teším. Betka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se dá poslat i na Slovensko, přes Zásilkovnu to jde. Jinak knihu má v nabídce albatros.sk a určitě bude mít i Martinus. Míša

      Vymazat
  6. No tak to blahopřeji Míšo. Už se na knížku moc těším! Zdraví Dáša, spolužačka z obchodky xx

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkný den.
    Knihu mám. Dorazila v pátek. Je tam mnoho užitečných a praktických rad :)
    Pavel

    OdpovědětVymazat

Okomentovat