Kniha Recept na oslavu


Protože velmi brzy spatří světlo světa moje druhé knižní "miminko", velmi ráda bych vám ho trochu představila.

Myslím si, že všichni rádi slavíme. Ať už se jedná o naše nebo cizí narozeniny, svátek, narození dítěte nebo třeba povýšení v práci. Všichni vděčně sáhneme po příležitosti setkat se s rodinou i přáteli a užíváme si společné chvíle. A tak když Albatros přišel nabídka s knihou na téma „oslavy“, věděla jsem, že mne tohle téma bude moc bavit.

Kniha je proti Terapii těsta „lehčí“ - neobsahuje tolik odborného textu (více o mé první knize zde). Ale zase tak úplně se teorii nevyhnete. Připravila jsem návody na křehké, odpalované, plundrové a listové těsto. Provedu vás nástrahami jejich přípravy, abyste snadno zvládli domácí věnečky, záviny, sladké i slané koláče.

Abych vám s plánováním oslav trochu pomohla, rozdělila jsem knihu na několik částí. V první se budeme věnovat dětem. Sáhla jsem po našich oblíbených receptech na dobroty pro menší i větší ratolesti, ale věřím, že si v této sladko-slané kapitole na své přijdete i vy velcí.

Po dětech přichází na řadu sladké dezerty. Právě tady se dočtete o přípravě těst, objevíte jistotu v podobě babiččina jablečného štrůdlu, ale čeká na vás i výzva v podobě věnečků nebo kremrolí. Zvlášť jsem pro vás sepsala i tipy na krémy a polevy.

Zákusky pak vystřídají tipy na rychlovky, které jsou relativně jednoduché, ale chutné a efektní. Recepty, které vám nezaberou moc času, které si můžete z velké části pohodlně připravit předem nebo vám vytrhnou trn z paty ve chvíli, kdy třeba nechtěně pokazíte plánované občerstvení.

Slané chuťovky vás naučí naše vyhlášené utopence, marinovaný bůček nebo pikantní slané ořechy, které ze stolu mizí mrknutím oka. Chybět nebudou ani tipy na marinády, chuťovky z masa nebo domácí pomazánky a dipy.

Kapitola Pečivo nabídne vám nabídne několik receptů na chleba, ale také na rozmanité drobnější či větší slané pečivo, které na chleba v nouzi snadno přetvoříte. Všechny recepty jsou kynuté pomocí omládku a zvládne je bez problémů i začátečník.

Pomyslný tečku za knihou udělají chutné zeleninové saláty a „nápojový lístek“ v podobě alko i nealko drinků.

Zkrátka, máte se vy i vaši hosté na co těšit a já doufám, že se vám díky této knize bude těmi vašimi oslavami proplouvat mnohem snadněji.

Knihu koupíte aktuálně na webu Albatrosu v předprodeji za sníženou cenu s dopravou zdarma a dárkem v podobě bonusového receptu. Odkaz na eshop Albatrosu přikládám zde. 

Budete-li mít zájem o knihu s podpisem, obraťte se na mne na adrese misarau@gmail.com .

Nebo se můžeme osobně potkat první červnový den v Praze, podrobnosti o křestu upřesním, až budu znát podrobnosti o čase a hlavně prostorách, kde se křest bude konat.

Pro lepší představu přikládám náhled obsahu, dvou receptů i odkazy na některé již zveřejněné recepty tady na webu.

Pikantní ořechy

Slané košíčky

Mučenkový krém

Košíčky s krémem

Bezva koláčky










Komentáře

  1. Už mám objednáno 😍

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, už se těším, terapie těstem je skvělá, tato bude jistě také...
    jen ta doprava zdarma nejde...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, to je divné, doprava zdarma by měla fungovat do konce měsíce, stačí do kolonky slevový kód zadat slovo RECEPT. Teď jsem to zkoušela a funguje normálně :) Míša

      Vymazat
  3. Děkuji, záhada je v mnou neodhaleném slevovém kódu, objednávám a těším se
    pěkný den

    OdpovědětVymazat

Okomentovat